TC SAĞLIK BAKANLIĞI'ndan YETKİLİ; OZON TEDAVİSİ, BİLİMSEL BİTKİSEL TEDAVİ (Tıbbi Fitoterapi) , Kupa Terapisi (Tıbbi Hacamat), Hirudoterapi (Tıbbi Sülük Tedavisi) DOKTOR. UYGULAMALARIMIZ, HİJYENİK HASTANE ŞARTLARDA, HEMŞİRE HANIMLAR EŞLİĞİNDE YAPILMAKTADIR. KONUM: KAYSERİ ÖZEL MELİKGAZİ HASTANESİ İLETİŞİM: 05053166144
Fitoterapi Nedir?
Hastalar için yapılacak olan kontroller dahilinde özellikle belirlenecek olan rahatsızlıklara göre KİŞİYE ÖZEL uygulama yapılarak, reçete edilecek olan bitkisel ilaçların kullanımı doğrultusunda vücutta özellikle istenilen etkinin elde edilmesi sağlanabilir. BİLİMSEL BİTKİSEL TEDAVİDE KESİNLİKLE AKTARDAKİ BİTKİLER KULLANILMAZ, ÇÜNKİ BÖCEK İLACI, UYGUN OLMAYAN SAKLAMA KOŞULLARI GİBİ NEDENLERLE GÜVENLİ DEĞİLDİR. İçeriği analiz edilip güvenliği ve etkinliği kanıtlanmış bitkisel ektreler başta olmak üzere, Çay, kapsül, tentür, tablet ya da topikal kullanım için hazırlanmış olan özel bitkisel yağ karışımları hastalara reçete edilmektedir.
Fitoterapi Corona Virüsünden Korur mu?
Bağışıklık sistemi güçlü olan kişiler coronavirüsüne yakalansa dahi bağışıklığının kuvvetine göre hiç hastalanmadan dahi atlatabilir. Fitoterapi; bağışıklık sistemini güçlendirdiği için sadece Corona virüsüne karşı değil, tüm enfeksiyon hastalıklarına karşı artmış koruma sağlamaktadır.
Bağışıklık Sistemi ve Fitoterapi
Bağışıklık sistemin güçlendirilmesiyle ilgili fitoterapi ile etkili sonuçlar alındığını gösteren çalışmalar vardır. Karamürver, zencefil, adaçayı, karabiber ve melisa yapraklarından yapılan çay bağışıklık sistemini güçlendirir. Mürver bitkisinin içerisindeki flavonoidler ve antosiyaninler antioksidan etkisinin yanı sıra bağışıklık sistemini uyarıcı etki gösterir ve vücudun direncini arttırır.
Ülkemizde yaygın olan ve oğul otu olarak bilinen ve günlük rahatsızlıklardan özellikle uçuk iyileştirici etkisi için kullanılan Melissa Officinalis sulu özütünün uçuk virüsüne karşı antiviral etkisi 2 klinik araştırma ve 3 in vitro çalışma ile araştırmacılar tarafından kanıtlandı. Herpes Labialis virüsüne karşı antiviral etkisi için klinik araştırma ve sırasıyla HIV, Influenza ve Vaksinia virüslerine karşı in vitro çalışmalar yapılmıştır.
Yapılan çalışmalar sonucunda melissa kreminin Herpes simplex lezyonlarında şikayetlerin azaltılmasında ve enfeksiyonların tedavi edilmesinde pozitif sonuçlar verdiği gözlenmiştir. Adaçayının içerdiği uçucu bileşenlerin, ağız ve boğazda yerleşen enfeksiyon ve iltihaplarda (farenjit, jinjivit gibi) yararlı olduğu biliniyor.
Son yıllarda karabiberin içindeki piperidinin santral sinir sistemi üzerinde uyarıcı, ağrı kesici ve ateş düşürücü etkileri de tespit edildi. Ayrıca zeytinyağı, fındıkyağı gibi sıvı yağlarda bulunan Omega-9 yağ asitleri de bağışıklık sistemini olumlu etkiler.
Fitoterapi Güvenli Midir?
Tam donanımlı uzmanlar tarafından reçete edilecek olan ilaçlar ile tedavinin uygulanması güvenlidir. Bu nedenle özellikle tedaviyi tercih edecek olanların mutlaka uzman yardımı alması gerekir. İnternet üzerinden yapılan satışlar veya önerilerde yaşanabilecek farklı problemlerin oluşması söz konusu olabileceği için tedavinin olumlu şekilde devam edebilmesi açısından uzmanlar ile yapılacak görüşmeler dahilinde hastalarda belirlenecek problemlere uygun reçeteler ile bitkisel ilaçların kullanımı sağlanabilir.
Fitoterapi Hangi Hastalıklarda Tercih Edilir?
Günümüzde yaygın olarak tercih edilmekte olan fitoterapi nasıl uygulanır? Özellikle merak edilen konulardan biridir. Tedavinin doğru şekilde uygulanabilmesi için mutlaka uzman yardımı alınmalıdır. Tedavinin temel tercihi edilmesi için belirlenmiş olan hastalıkların ortaya çıkması gerekir. Tedavinin uygulanabilmesi için belirlenen hastalıklar şunlardır;
- Migren ve baş ağrıları,
- Kadın hastalıkları,
- Aşırı kilo problemi,
- Mide ve bağırsak hastalıkları,
- Kemoterapi sonrası tedavi,
- Tiroit bezi hastalıkları,
- Böbrek ve idrar yolları hastalıkları,
- Şeker hastalığı,
- Solunum yolları hastalıkları,
- Depresyon, panik atak ya da sinir hastalıkları,
- Alerji ve cilt hastalıkları,
- Romatizma ve osteoporoz,
- Uykusuzluk, farklı kriz dönemi problemleri,
- Astım şeklinde değişebilir.
Fitoterapi Nasıl Uygulanır?
Fitoterapi uzmanları tarafından uygulanacak olan bitkisel ilaçla tedavi yöntemi hastalardaki rahatsızlıklara göre uygulanır. Hastanın özellikle belirlenen kronik rahatsızlıklarının tedavi edilebilmesi açısından belirlenen süre zarfında uygun bitkisel ilaçların kullanımı sağlanır. Sürecin uzun olması özellikle hastaların sabırlı olmasını gerektirir. İstenilen olumlu etkinin elde edilebilmesi için fitoterapi tedavisi sırasında gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekir.
Uzman tarafından verilecek olan ilaçların belirlenen şekilde kullanılması gerekir. Çay, kapsül, tentür, tablet, otlar veya krem ya da losyon gibi özellikle önerilecek olan bitkisel ilaçların kullanımı sağlanır. Tedavi sürecinin devamlı olarak takip edilmesi önemlidir. Bu süreçte özellikle hastada oluşan gelişmelerin devamlı olarak not edilmesi ve etkili olup olmadığının kontrol edilmesi önemlidir. Bu nedenle hastaların tedaviyi tercih etmeleri durumunda mutlaka uzman yardımı almaları gerekir. Tedavi sürece hastanın durumuna göre değişebilir.